Inventa IR2

Inventa IR2 d.o.o., tvrtka za informatički inženjering, utemeljena je 1995. godine. Osnovna je djelatnost tvrtke izrada specijaliziranih poslovnih programskih rješenja – softvera, prilagođenih individualnim željama i potrebama klijenata.

Dugogodišnje radno iskustvo te suradnja s hrvatskim, ali i inozemnim klijentima u Inventi su dosad rezultirali uspješnim projektnim rješenjima kao što  su: Videoteka – specijalizirani softver za videotekare i CreditCard – specifično programsko rješenje za poslovanje kreditnim karticama.

Inventin aktualni, visoko specifičan softverski projekt – AirAgent prvi je cjeloviti back-office program za avioagente na hrvatskome tržištu. Agencije u Hrvatskoj dosad su koristile programska rješenja koja pokrivaju tek pojedinačne segmente poslovanja agenta te ne podržavaju globalne rezervacijske sustave. AirAgent dizajniran je kao nadogradnja na rezervacijski sustav Amadeus, predstavljajući tako cjelovito rješenje za male, srednje i velike avioagente.

Inventa IR2 također se bavi proizvodnjom specijaliziranih softvera po narudžbi, isključivo namijenjenih korištenju naručitelja.

Za najkvalitetnija rješenja i preciznu izradu softvera po narudžbi u Inventi se koriste objektno orijentirani specijalizirani alati poput razvojna alata Team Developera, proizvođača OpenText.